Zhaobao Taiji Quan

January 03, 2023

Tai Chi är inte bara hälso-övningar utan även en kampkonst som hör till de "inre stilarna". Det betyder att man utgår från avslappning och struktur för att generera kraft, istället för att bara använda ren muskelstyrka. Zhaobao Taiji Quan 赵堡太极拳 är traditionell Tai Chi från byn Zhaobao i Kina. Den är känd för sin väldigt avslappnade stil med stora cirkulära rörelser. Zhaobao ser Wudang och den daoistiska traditionen som sitt ursprung via grundaren Jiang Fa 蒋法 (1574-1655) som hade daoistisk skolning. Vi tränar en form som härstammar från mästaren Wang Qing Sheng 王庆升(1932-2013). Han var känd för sin explosiva kraft när det kom till tillämpningar och push hands.

Xing Yi Bagua Zhang

February 23, 2023

Bagua Zhang är en av de mest kända inre stilarna efter Tai Chi. Bagua Zhang är också känd för sina cirklar, som Tai Chi, men här är det i form av fotarbete och stora kroppsrörelser. Bagua som stil är avslappnad och mjuk, men samtidigt väldigt kraftfull tack vare spiraler och skarpa vändningar. Vi tränar stilen Jiang Shi Bagua Zhang 姜氏八卦掌 från den kända mästaren Jiang Rong Qiao 姜容樵 (1891-1974). På lektionerna lär vi oss en form som heter Xin Ba Zhang 新八掌. Det är den form som Jiang Rong Qiao undervisade på senare tid, den lämpar sig väldigt bra för hälsa samt att bygga styrka och smidighet.

Wudang Qigong & Hälsolära

January 01, 2020

Wudangberget i Kina är en knytpunkt för Daoism och en symbol för de daoistiska traditionerna i landet. Här har under 1000-tals år bevarats kunskap inom hälsa, medicin och kampkonster. Wudangs starkaste traditioner är Neigong 内功 och Yangsheng Gong 养生功 som är träning för hälsa och långt liv. Wudangs kampkonster spreds över hela Kina och har influerat många av de kända stilarna idag. Wudang har också egna versioner av de interna stilarna som kommit fram inom de daoistiska samfunden. Ofta betyder det att det finns en starkare koppling till TCM, Qigong, stående meditation samt teorin om Yin och Yang.

Please reload

VAD TRÄNAR VI?

© 2016 by WUDANG SWEDEN